Babypuder – hvad er det?

Babypuder – hvad er det?

Baby har ikke brug for puder, ligesom voksne har. Alligevel findes der babypuder, som kan bruges af spædbørn. Men hvad er en babypude, og hvorfor kan det være vigtigt, at dit barn bruger den? Vi gør dig klogere på babypuder i denne artikel.

Undgå et fladt baghoved med babypuder

Formålet med at bruge en hovedpude er – udover komforten – at vi helst skal ligge ned, som vi står op. Det betyder også, at en pude ikke er nødvendig for et barn de første par år. Alligevel findes der babypuder, der kan sikre, at babyen ikke får et fladt baghoved. For hvis din baby kun ligger på ryggen, når den sover, kan den risikere at få et fladt baghoved. Det kan du undgå med en babypude, som samtidig skaber stort behag for barnet med sit ergonomiske design.

Hvor længe kan mit barn bruge en ergonomisk babypude?

Hvis dit barn sover meget på ryggen, og en babypude bliver aktuel, kan babyen bruge den, så længe den ligger helt stille. Det er ca. de første seks måneder af barnets liv, hvor hovedet er særligt blødt. Babypuder kan bruges fra dag et, og selv hvis dit barn ikke er i risiko for at få et fladt hovedet, kan den bruge puden som støtte. Derfor kan det aldrig skade at give din baby en babypude at støtte med.

Den almindelige babypude

Mens din baby kan bruge den ergonomiske babypude de første seks måneder af livet, vil en almindelig babypude blive aktuelt efter 1,5-2 år. Når dit barn begynder at hive ting ind under hovedet, er en babypude vejen frem. En almindelig babypude ligner en formindsket udgave af den pude, voksne bruger, men er en del fladere. Her kan du hjælpe dit barn på vej med god komfort.

Både en normal babypude og den ergonomiske pude til spædbørn kan fås for omkring 2-300 kroner.