Aktiviteter for børn i sneen i Saalbach

Aktiviteter for børn i sneen i Saalbach

Hele familien kan rystes godt sammen med en tur til Saalbach i Østrig, idet man her hovedsageligt kan tilbyde turisterne skiløb og mange andre sjove vintersportsgrene for både børn og voksne. Her kan man finde pister til både børn og begyndere, men der findes også større udfordringer til de mere erfarne skiløbere. Det er nemt at komme til Saalbach, som ligger tæt ved storbyen Salzburg, og de fleste børnefamilier kører selv til Saalbach, idet man billigt og nemt kan booke indkvarteringen i forvejen online hos Sunweb, som netop er specialist i levering af skirejser til Alpeområdet midt i Europas bjergområder med fokus på Frankrig, Italien og Østrig.

Hvor ligger Saalbach?

Byen Saalbach ligger hyggeligt placeret Pinzgau i Saalbach dalen, og her findes et tredelt pisteområde bestående af delområderne Saalbach, Hinterglemm og Leogang. I nærheden finder man de høje bjerge Spielberghorn på 2.000 m samt Hochkogel på 2.200 m, og i nærheden findes byerne Zell am See samt Salzburg lidt længere borte. Så hvis man foretrækker at flyve hertil, så ankommer man til lufthavnen i Salzburg.

Hvad kan børn og voksne opleve i Saalbach?

Området er kendt for sine mange tilbud af skisportsaktiviteter for både børn og voksne, så stedet er nu en af de klassiske destinationer for skiferie i Østrig. Stedet kalder sig selv Skicirkus Saalbach Hinterglemm, og man tiltrækker turisterne både med skisporten samt byens hyggelige afterski-stemning, som faktisk er blevet kåret som en af Europas bedste især stedet Hinterhag Alm. Hvis man er begynder og vil træne skisport, så findes der mange træningsbaner til børn og uøvede, mens de mere erfarne skiløbere kan finde udfordringer på de stejleste pister i området, som endda en gang blev anvendt til VM i alpint skiløb. Derudover kan man stå på snowboard i funparken, hvor der også findes half-pipe, dybsne-pister samt en oplyst snowboard piste. Både Italien, Frankrig samt Østrig har stor succes med deres funparker og snowparker forbundet til ski resorterne, således børnene rigtigt kan more sig. Især aktive børn med snowboard og freestyle interesser kan træne med ligesindede i disse parker, hvor freestyle-kulturen kører i fuld vigør med masser af begivenheder og events med ekstreme skistunts, snowboardudstillinger, fester og koncerter.

 

 

Billede: Cast a Line