Hvornår er børnene gamle nok til at komme på skiferie?

Hvornår er børnene gamle nok til at komme på skiferie?

Mange børn er vokset op med skisporten fra barnsben af, og er dermed startet stort set lige så snart de har lært at gå og har fået et ordentligt fodfæste. Det er meget normalt at gøre sådan, og børn er også enormt lærenemme og nysgerrige, hvorfor de vil have en helt anden tilgang til det, end voksne mennesker der skal lære at stå på ski.

Så kan man jo diskutere om det er for tidligt, og her vil vandene formentlig være delte.

 

Skiferie med børn

Nogle vælger måske at droppe den årlige skiferie, når de har fået børn, mens andre vil føre traditionen videre og inddrage børnene fra de er helt små af.

Der er rigtig mange børn, der bliver sat ud på skiene, når de har lært at gå og fået den nødvendige balance. Det er er en rigtig god måde for børn at lære det på, da man er meget mere lærenem som barn.

Nogle vil måske mene, at det er meget tidligt, og at det kan være farligt for børnene. Lige såvel som for voksne, vil der også altid være risiko for børnene. Men de bliver jo ikke sat direkte ud på de sorte pister. De starter på børnebakker, der er relativt uskyldige. Her bliver de instrueret af en guide og vil samtidig få hjælp af deres forældre. Så det er en rimelig ufarlig måde at vende sig til skiene på.

Det vil være en smagssag, hvornår folk synes det er tids nok at have børn med på skiferien. Men hvis man er parat til at sætte sine egen udfoldelser på pause og være i det med sit barn, vil jeg mene at man sagtens kan have mindre børn med på skiferie. Det er en god måde at skabe et sammenhold og en god tradition på.

 

Børnevenlige Mayrhofen

Når man skal tage børnene med på skiferien er det vigtigt, at man overvejer hvilken destination man rejser til. De færreste vil f.eks. ønske at tage deres børn med et sted hvor størstedelen af dem på ski har tømmermænd fra afterski aftenen før, eller hvor der ingen børnevenlige pister er.

Et af de steder hvor man roligt kan tage sine børn med hen er Mayrhofen i Østrig. Her er der masser af områder hvor børnene kan lære at stå på ski, og aktiviteter man kan begive sig til når man har droppet skien for dagen: bowling, stå på skøjter, tage i biografen, svømmehallen og så videre.

 

Billede: Lars Plougmann