Sådan monterer du en autostol korrekt

Sådan monterer du en autostol korrekt

Har du mindre børn med i bilen, er der ingen vej udenom. De skal sidde i en autostol de første mange år af deres liv, og du får en bøde, hvis du lader dine egne børn slippe. Men en autostol kan meget nemt være en falsk tryghed. Også selvom du køber en sikkerhedsgodkendt Britax Römer, som er en af de dyreste og mest efterspurgte af slagsen. Er autostolen ikke monteret korrekt, er den slet ikke så sikker, som du måske går og tror. Læs med her og få vores råd til, hvordan du anvender autostolen korrekt. 

Få hjælp til montering, når du køber autostolen

Køber du en autostol i en fysisk butik, kan du i mange tilfælde få hjælp af personalet til at montere den i din bil. De har med autostole at gøre hver eneste dag, og de er helt sikkert blevet instrueret i, hvordan det skal gøres, hvis de tilbyder at hjælpe dig med montering. Er du usikker på, hvordan du skal gribe monteringen af din autostol an, kan det være en god ide at købe din autostol i en butik, hvor de tilbyder denne ekstra service til deres kunder.

Læs anvisningerne, der følger med stolen, meget grundigt

På langt de fleste autostole vil det være påført præcis, hvordan de skal installeres i din bil. Og det er de af den simple grund, at det er uhyre vigtigt, at de bliver installeret korrekt. Ellers giver de ikke dit barn den optimale sikkerhed. Måske har din bror eller din veninde den samme autostol til deres barn? Så kan du eventuelt rådføre dig med en af dem, hvis du ikke er helt tryg ved selv at skulle montere en autostol for allerførste gang.

Glem aldrig at slå din airbag fra på forsædet

Hvis du har planer om at montere en autostol på passagersædet foran i din bil, skal du være ekstra opmærksom. Er der airbag i din bil, må du kun placere en autostol på passagersædet foran, hvis du kan slå din airbag fra på denne plads. Ellers er det decideret livsfarligt at placere dit barn der.

En airbag slår hårdt – og rammer den et lille barn, kan det få fatale konsekvenser. Husk derfor altid at tjekke en ekstra gang, om din airbag er slået fra, hvis du vil have dit barn med på forsædet. Og fortæl det også gerne til dit barns bedsteforældre eller andre, der jævnligt har dit barn med på tur. Så du er helt sikker på, at de også er opmærksomme på det, når de skal have dit barn med ud at køre.