Fordelene ved at købe økologisk børnetøj

Fordelene ved at købe økologisk børnetøj

Ved du noget om kemikalier og miljø når du køber tøj? Overvejer du at købe økologisk børnetøj? Der er stor fokus på sundhed og økologisk mad, men derimod ikke megen fokus på økologisk tøj. Dette er ærgerligt, idet tøjet kommer tæt på kroppen, og det derfor kan være godt at overveje, om du vil gå i tøj, der er produceret med kemikalier. Læs med her, og bliv klogere på fordelene ved økologisk børnetøj.

Det er ingen hemmelighed at der bruges mange kemikalier i tøjproduktion, både i dyrkningen og håndteringen af afgrøder, der skal blive til garn eller tekstiler og i færdiggørelsen af tøjet. Der bruges kemi til både indfarvningen og print på tøjet. Disse kemikalier ender i naturen, og dermed er bomuldsproducenterne skyld i en stor del af verdens udledte pesticider. Blot 1% af det bomuld, der produceres på verdensplan, er økologisk.

 

Køb økologisk børnetøj med god samvittighed

Økologisk tøj er produceret af materialer der er dyrket uden brug af kemikalier og kunstgødning – ligesom økologisk mad. Produktionen af økologisk bomuld er mere arbejdskrævende end produktionen af almindelig bomuld, hvilket kan være en fordel i lande der lider under underbeskæftigelse.

Skal du købe børnetøj, er det derfor også en god idé at købe økologisk, således at du skåner miljøet for kemikalier. Muligheden for at købe økologisk børnetøj har du hos Stylepit.dk, der forhandler mærker, som bruger økologisk bomuld eller uld. På den måde kan du shoppe børnetøj til dit barn med god samvittighed.

Billede: mahalie