Afslapning med filmen Kung Fu Panda

Afslapning med filmen Kung Fu Panda

De fleste børn elsker tegnefilm og animationsfilm, og selv mange voksne er også vilde med at se en sjov fortælling især sammen med børnene. Der findes masser af film på markedet, og der kommer kontant flere film til. Mange film egner sig kun til børn i en vis alder, således nogle er for små, mens andre er for store til filmen, så derfor stilles der visse krav til en sjov film, som alle kan samles om og få udbytte af. Filmen Kung Fu Panda er et glimrende eksempel på en morsom og underholdende actionfilm, som børn i alle aldre kan se, så den kan man sagtens bruge til at forene familien med, hvis det er regnvejr, eller hvis man bare er vild med filmhygge.

Handlingen i filmen

Denne familiefilm handler om den små­fe­de pan­da Po, der ser­ve­rer nu­delsup­pe i sin fars re­stau­rant, mens han drøm­mer om at bli­ve en far­lig kung fu-kri­ger. Utroligt nok og mod alle odds bli­ver Po ud­valgt til at træ­ne hos kung fu-meste­ren Shi­fu i temp­let, men i starten er ingen imponerede af Po´s evner i kung-fu-branchen. Træneren Shifu opdager så Po´s appetit på mad, og denne mad­g­læ­de bliver til god inspiration og mo­ti­va­tio­n i topklasse, der alligevel får gjort Po til en Dra­ge­kri­ger.

Po er både entusiastisk, stor og noget klodset, men han er jordens største Kung Fu-fan. Nu bliver Po´s drømme til virkelighed, da skæbnen udvælger ham til at opfylde en gammel profeti ved at blive optaget i Kung-Fu’ens verden. Her kommer Po til at træne sammen med sine idoler som er de legendariske kampsportskrigere:

  • Tiger.
  • Trane.
  • Knæler.
  • Hugorm.
  • Abe.

Den hævnfulde og forræderiske sneleopard Tai-Lung er efter dem, og det er nu op til Po at forsvare alle mod truslen. Po kæmper med alle sine kræfter, og han lærer nu bedre sine styrker og svagheder at kende. Det overordnede tema minder en del om ”Star Wars”-trilogien i perioden 1977-83, hvor der var et tydeligt Darth Vader-kompleks. Po er ligesom Luke Skywalker en spirende helt, der først skal lære at bruge Kraften (Den indre styrke i Po med troen på sig selv) men med samarbejde med en ældre kriger den Yoda-lignende Shifu.

De øvrige Kung Fu Panda film

Man kan i dag nemt leje Kung Fu Panda hos Blockbuster video ved hjælp af streaming, således børnene nemt kan hygge sig sammen til en videofilm. Er man vild med Kung Fu Panda, så findes der heldigvis nu både Kung Fu Panda 2 og Kung Fu Panda 3. I den anden film befinder vi os stadig i Fredens Dal, hvor Po nu begynder at filosofere over essentielle spørgsmål som: Hvem er han? Hvor kommer han fra? Og hvordan kan det egentlig være, at hans far er en gås? Den nærmeste storby Gongmen bliver nu udsat for angreb fra den grusomme og mægtige Lord Shen, da denne grufulde påfugl ønsker at overtage hele Kina.

Po og de fantastiske fem sendes nu af sted for at bekæmpe den frygtelige Lord Shen. Filmen er igen meget charmerende og fyldt med masser af humor. I den tredje film er skurken Kai ude på at stjæle alle mestrenes chi (livsenergien i det gamle Kina især inden for kampsport). Når mestrene får frastjålet deres chi, bliver de automatisk forvandlet til små jadefigurer, som han kan gøre store og styre, så han derved opnår mere magt.