Børn og sport

Børn og sport

Sunde børn er sunde voksne. Vi skal lære vores børn at sundhed og motion er en ligeså vigtig del af livet som søvn og leg. Dine børn lærer det du gør og ikke det du siger. Så når du selv løber en tur efter morgenmaden eller når du går til tennis onsdag aften, så lærer du dit barn at sport er en naturlig del af livet. Vores børn bruger rigtig meget tid siddende, i skolen når de lytter og skriver. Derfor er det ekstra vigtigt at de også får rørt sig når de kommer hjem. Det bugner med fritidsinteresser, dit barn kan gå til alt lige fra motorcross til synkronsvømning. Og alle former for bold-sport. Fodbold og håndbold, drenge og piger. Men basketball er også et rigtig godt alternativ.

Basketball

Mange tror at det kun er for de højeste, men de fleste spillere er faktisk almindelige i højden. Basketball er en af de meget populære amerikanske sportsgrene, der er meget udbredt også i Danmark. En ad ting der er tilladt i basketball er at du må drible med bolden med én hånd ligeså længe du har lyst til. Basketball er en indendørssport, men spilles også udenfor og kaldes Streetball.

Cykling

Jeg tror ikke der er nogen i Danmark der ikke kan cykle. Hele vores infrastruktur er perfekt og vi har de flotteste stier og veje, specielt til cykler. Har du prøvet at cykle på en af de nye supercykelstier? Det er stier der er planlagt så de følger den mest direkte vej og med masser af plads. Der er også sat cykelpumper og fodhvilere op på ruterne, og så forbinder de boligområderne med de store arbejdspladser. Og de er sikre at cykle på også for vores børn til og fra skole og fritidsinteresser.

Skøjteløb/ishockey

Sport på is. Alle børn elsker at skøjte, og heldigvis har vi rigtig mange skøjtehaller hvor træning kan lade sig gøre hele året rundt.

Billede: Philippe Put