Vælg det rigtige børnetøj

Vælg det rigtige børnetøj

Det kan være svært at vælge børnetøj, i sær fordi man jo gerne vil vælge det rigtige. Det som både er godt for barnet og for pengepungen. Kvalitet spiller også en stor rolle i begrebet “det rigtige børnetøj”. Heldigvis findes der så meget børnetøj i mange kvaliteter og prisklasser, så alle kan være med.

Det er vigtigt at børnetøjet er i orden

Børnetøj skal kunne holde til lidt af hvert, derfor skal kvaliteten være i orden. Det er også vigtigt, at tøjet praktisk og rart for de små at have på. De helt små, bruger meget af tiden på gulvet, hvor der kravles rundt på alle fire og der tumles nok også en hel del i børnehaven. Så det nytter ikke noget, at man giver ungerne de smarte jeans på, som sidder lidt stramt, eller en dyr striktrøje i ægte kasmir. Det betyder nødvendigvis ikke, at men er låst fast til kedelige joggingbukser og en farveløs t-shirt. Trendy og praktisk kan sagtens hænge sammen.

Selv synes man, det er dejligt at kunne trække joggingbukserne på efter en lang dag i stramme jeans, der er bare mere bevægelsesfrihed i den type tøj. Og netop bevægelsesfrihed, er meget vigtigt for børn. Så ikke noget med stramt smart tøj til de små poder, det hæmmer dem motorisk.

Vær obs på skadelige kemikalier i børnetøjet

Kemikalier som ftalater og nonylphenol er desværre i meget af vores børnetøj. Bluser, bukser og andet tøj med tryk, kan indeholde PVC, og deri findes ofte ftalater som er et stof der blødgøre PVC’en så den netop kan bruges som tryk på tøj. Nonylphenol bliver blandt andet brugt som blegemiddel.

For at være sikker på at undgå de farlige stoffer så som PVC-tryk på børnetøjet, kan man som forbruger se efter tøj mærket med Svanen eller Blomsten.

Grunden til, at vi skal være ekstra varsomme omkring tøjet, når det kommer til vores børn. Er fordi de er mere sårbare over for kemikalierne end vi voksne er, blandt andet fordi de sutter på tøjet.

Køb børnetøjet online

Der findes rigtig mange steder hvor man kan købe lækkert børnetøj i god kvalitet, der samtidig også er praktisk og trendy. Oftest finder man hurtigt et favoritmærke, og da børn jo ikke så ofte prøver tøjet inden der købes, kan nettet være den helt perfekte løsning. Stylepit.dk er en af de steder, der har et stort udvalg af børnetøj fra mange forskellige mærker.

Billede: yoppy