Sådan forebygger du allergi hos dit barn

Sådan forebygger du allergi hos dit barn

Høfeber, astma, støvallergi – kært barn har mange navne. Rigtig mange voksne og børn lider af allergi, og det betaler sig derfor at investere i dyner af god kvalitet til dit barn og tage aktiv stilling til, hvorvidt du tillader rygning i dit hjem eller ej.

Vil du for alt i verden gerne undgå, at du eller dit barn udvikler allergi? Så læs med i dette indlæg, hvor du får gode råd til, hvad du selv kan gøre for at undgå at få allergi inden for dine døre.

Gå efter Astma-Allergi mærket

Børns hud er sart, og det giver næsten sig selv, at det ikke er sundt at smøre dem ind i alverdens parfumerede produkter. Gå efter de produkter, der er stemplet med Den Blå Krans – også kendt som Astma-Allergi mærket. Så kan du med god samvittighed anvende både sæbe og creme til de små kroppe.

Åbn alle vinduer og døre

Udluftning er essentielt for et godt indeklima, og du må gerne være meget gavmild, når det kommer til at åbne op for vinduer og døre. Det anbefales, at du lufter grundigt ud i 10 minutter to gange dagligt. Gør det også gerne til en vane at lufte ud i de rum, som familiens medlemmer sover i, inden sengetid.

Sving støvkluden

Hvor irriterende det end er, og hvor lidt tid du end har med små børn i huset, er det en god idé at holde støvet for døren. Indfør nogle gode rutiner, så du får gjort hyppigt rent og ikke altid kommer til at nedprioritere rengøringen. Det er ikke den sjoveste tjans, men det kan faktisk være med til at minimere risikoen for, at dit barn udvikler allergi, hvis du har et støvfrit hjem.

Vent med at introducere de søde kæledyr

Har du ikke allerede anskaffet dig en hund eller et andet bedårende og pelset husdyr, så vent gerne med det, til du ikke har et spædbarn i huset. Pelsdyr kan fremprovokere allergi hos det lille barn, hvis det er i daglig kontakt med de pelsede væsner. Dermed ikke sagt, at du ikke kan få et barn med en hund eller kat i huset. Men har du ikke kæledyr endnu, kan du tage det med i dine overvejelser, hvis du står over for at anskaffe dig et husdyr på matriklen.

Rygning er no go

Du har sikkert hørt det mange gange før, og vi er efterhånden blevet immune, når vi hører, hvor meget rygning er bandlyst. Men når det kommer til allergi, er der noget om snakken. Og er du gravid eller har et barn i huset, bør du sørge for, at der ikke bliver røget i dit hjem. Det er ikke sundt for dit barn, og det øger risikoen for allergi markant.