Hvornår skal du have en højstol til dit barn?

Hvornår skal du have en højstol til dit barn?

Er du i tvivl om, hvornår du kan tage den lækre Nomi højstol i brug, som dit barn har fået af det ene sæt bedsteforældre i dåbsgave? Så læs med her, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan bruge en højstol til hvornår.

Har du en højstol med babyindsats?

Som navnet antyder, så kan du bruge en babyindsats allerede, når dit barn er spæd. Her vil den nærmest fungere som en skråstol oppe i højden, så den lille kan være med ved bordet allerede fra helt lille af. Er der store søskende i familien, kan det måske give noget mere ro, hvis den lille kan sidde i sin babyindsats ved bordet – så skal mor ikke både holde øje med baby på gulvet, mens hun også forsøger at hjælpe storebror med at smøre madder ved bordet.

Hvornår er det vigtigt for dit barn at være med ved bordet?

Allerede når du introducerer dit barn for fast føde i form af grød og mos i 6 måneders alderen, kan du ikke udsætte behovet for en højstol længere. I den alder er det enormt vigtigt for dit barn at være med ved bordet og tage del i det fællesskab, som det er at indtage måltider sammen i familien.

Det er ikke alene med til at stimulere dit barns nysgerrighed i forhold til mad og til at spise selv – det er også med til at styrke samhørighedsfølelsen i din familie, at I hygger jer sammen, når I indtager de daglige måltider. 

Vælg en højstol, der vokser med dit barn

Vælger du den klassiske tripp trapp stol eller en nomi højstol, får du en stol, der vokser med dit barn. Dit barn kan ikke alene bruge stolen helt fra spæd med en babyindsats, men kan sidde i den til den dag, hvor dit barn er blevet så stort og selvstændigt, at det vil sidde på en almindelig stol som de voksne og som de større børn i familien.

Hvornår den dag kommer, er en individuel sag. Nogle børn sidder på en højstol, indtil de når 10-års alderen, mens andre allerede går over til en almindelig køkkenstol i en alder af 5-6 år.

Vær opmærksom, hvis dit barn i en tidlig alder nægter at sidde på sin højstol. Sidder barnet uroligt på en almindelig køkkenstol? Eller sidder barnet på sine knæ i stedet for sin numse? Så har barnet skiftet for tidligt og har endnu ikke størrelsen til at kunne sidde godt og roligt på en almindelig køkkenstol.