Sammensæt den perfekte konfirmationsmenu

Sammensæt den perfekte konfirmationsmenu

Når konfirmanden skal fejres, skal der selvfølgelig ikke gås på kompromis med noget som helst. Ej heller maden, som er centralt for festen – udover konfirmanden naturligvis. En festdag som den kræver, at man har noget ekstra særligt at servere. Men, det er ikke nødvendigvis den nemmeste opgave, da der også er så mange andre forberedelser, som kræver noget opmærksomhed. Mangler du derfor lidt inspiration til den store konfirmationsmenu, kan du læse dig lidt klogere her på indlægget.

 

Ideer til den store konfirmationsmenu

Hvis du ikke har tænkt dig at lave portionsanretninger og ej heller buffet på den store dag, kommer der her nogle klassiske, men ganske gode menuforslag. Men husk nu det vigtigste er, at konfirmanden får noget, han eller hun kan lide. Det er trods alt konfirmandens dag, selvom I punger penge ud til det.

Men, nu til ideerne til en rigtig god konfirmationsmenu:

  • Forret: Tun mousse med tomat og agurk, dertil brød og smør. Hvem elsker ikke tun mousse? Jeg kunne sagtens spise det på et stykke brød hver dag til middag, hvis jeg havde tiden til at lave det.
  • Hovedret: En rigtig god kalvesteg stegt som vildt med whiskeysauce. Bestil eller lav krydderkartofler (de er altid et hit), en rigtig frisk salat evt. med pasta og noget godt hjemmebagt brød. Det kan alle lide, og hvem sætter ikke pris på et rigtig godt stykke kalvesteg?
  • Dessert: desserten må man aldrig gå ned på! Server en rigtig lækker islagkage, evt. med daim, og server det sammen med gode vafler, chokoladesauce og jordbærsauce. Det er en rigtig lækker afslutning på en særdeles god middag. Både voksne og børn elsker islagkage, så du kan være ganske sikker på, at I kun har begrænset med rester tilbage!

Hvis du ikke synes, det er nok, kan du også vælge at servere skrub-af-mad. Har du mange rester af hovedretten, kan du vælge at servere det. Vil du hellere selv beholde resterne til de næste dage, kan du vælge at servere hotdogs, suppe eller højbelagt smørrebrød. Så kan du være helt sikker på, at dine gæster går hjem med fulde maver.

 

Mangler du lidt ekstra inspiration til tilbehør eller andet, kan du besøge Torvekøkkenet, som har mange lækre forslag til en god konfirmationsmenu.