5 efterårsaktiviteter for børnefamilien

5 efterårsaktiviteter for børnefamilien

Efteråret er en tid, der kalder på dejlige stunder med familien. Her er både tid til udendørs hygge i naturen, der smukt skifter farver, og til indendørs hygge med varm kakao med skumfiduser. Mangler du lidt inspiration til, hvad du og dine børn kan lave i weekenderne hen over efteråret, får du 5 gode idéer her.

Halloween i Tivoli

Tag en weekend til København og nyd en (u)hyggelig tur i Tivoli, som er forvandlet til et vaskeægte Halloween-paradis. Tusindvis af udhulede græskar pynter den ældgamle have, og der er garant for en oplevelsesrig dag med forlystelser og aktiviteter. Book jer ind i ferielejligheder i København, som har hjemlige rammer om jeres weekend, hvor I selv kan lave mad, hvis I foretrækker det.

Skær selv sjove græskar

En tur til Tivoli i København kan være en dyr fornøjelse. Og mindre kan sagtens gøre det. For faktisk kan du og dine børn selv sætte den helt rigtige Halloween-stemning derhjemme. Køb gerne kunstige edderkopper og -spind og pynt op på børnenes værelse. Det fås hos de fleste supermarkeder eller i legetøjsforretninger. Skær også selv sjove, skøre og uhyggelige græskarhoveder og lys dem op med et fyrfadslys ude foran jeres indgang.

Kreativ med naturen

Naturen er spækket med smukke farver og eventyrlige fund, når efteråret sætter ind. Gå eksempelvis en tur i skoven, hvor dine børn kan finde et væld af kastanjer, der kan bruges til at lave sjove kastanjedyr ud af, når I kommer hjem i varmen. Tag også gerne en tur på stranden og bliv rusket igennem, mens I leder efter fine sten. Dem kan I også male og dekorere med tusser eller maling efterfølgende.

Filmhygge i biffen

Efteråret byder som oftest på mange sjove og børnevenlige film i biografen. Tag dine børn med ind i de bløde sæder, bestil masser af popcorn og nyd en medrivende film. I kan også lave jeres egen lille hjemmebiograf med masser af tæpper, puder og guf. Men der er nu noget helt særligt ved at blive opslugt af en film i den mørke biografsal.

Motion til de vand- og fartglade

Elsker dine børn fart over feltet og vandpjaskeri? Så vil de med garanti elske, hvis I brugte en efterårsweekend på at tage i svømmehallen eller i legeland. Det er ikke bare sjovt at suse ned af rutsjebaner og svømme rundt i et stort bassin – det er også rigtig god motion, der sikrer den gode nattesøvn.