Derfor er det vigtigt for dine børn at have en fritidsaktivitet

Derfor er det vigtigt for dine børn at have en fritidsaktivitet

Der er stor forskel på at være barn i dag, sammenlignet med for bare omkring 10 år siden. I dag lader det til, at mange børn bliver ’voksne’ i en meget tidligere alder end førhen. Med et konstant forbrug af fjernsyn og videospil, har mange af dagens børn aldrig oplevet fordelene ved en hobby. Ikke desto mindre findes der mange godt grunde til, at det er godt for dit barn at have en fast fritidsaktivitet.

At være barn for tyve år siden

For tyve år siden havde næsten alle børn i mit nabolag en slags hobby. Det kunne være alt fra en sportsgren, til kreative aktiviteter eller det at samle på, hvad end, der nu var fremme på det pågældende tidspunkt. Det har dog ændret sig markant.

Der er stadig mange børn, der går til en sportsgren en eller flere gange om ugen. Men der er bestemt også mange, der ikke gør. Derudover kan det også være en rigtig god idé at engagere sine børn i andre mulige hobbyer, så tidsfordriv med TV, iPad og andre enheder ikke overtager deres fritid.

Derfor gavner hobbyer børn

Hobbyer gavner børn på mange måder, fordi de er udtryk for personlig præstation og et middel til selvopdagelse. Hobbyer hjælper altså med at opbygge barnets selvværd, hvilket er enormt vigtigt i deres unge år.

Hobbyer er også uddannelsesværktøjer. Man kan nemlig både lære en masse praktiske praksisser, teori og sociale færdigheder igennem en hobby. Ved at arbejde på hobbyer lærer børn at sætte mål, træffe beslutninger og løse alle mulige problemer. Endelig modnes hobbyer ofte i livslange interesser, endog karrierer.

Sådan finder du en hobby for dit barn

Hvis alt det lyder godt, og du gerne vil hjælpe dit barn med at udvikle og opretholde en hobbyinteresse, kan du prøve at engagere og interessere dit barn ved at tage på forskellige udflugter og prøve diverse hobbyer af. Det kan i både gøre hjemmefra eller ude. Det vigtigste er bare, at dit barn føler din support, selv hvis de vælger en hobby, du ikke ville have valgt.