Din guide til at køre langt med børn

Din guide til at køre langt med børn

Venter der en skiferie lige rundt om hjørnet? Eller har du planer om at køre sydpå med dine børn til sommer? Uanset hvad du og din bedre halvdel drømmer om at gøre sammen med jeres børn i ferien, så lad jer ikke begrænse af at skulle flyve eller køre langt med jeres børn. Få vores råd til, hvordan du klarer mange timers kørsel på motorvejen med de kære små på bagsædet.

Hav styr på sikkerheden

Regel nummer 1, når du skal ud at køre langt med børn, er, at du har styr på sikkerheden. Invester i en sikker maxi cosi autostol eller gå efter et andet velrenommeret brand, når du skal ud at købe udstyr til bilen. Følg altid de nyeste anbefalinger på området og vælg en autostol, der matcher de krav, der er i forhold til dit barns alder og vægt.

Indstil dig på at holde mange pauser

Afhængigt af hvor gamle dine børn er (og hvor meget krudt de har i r….), kan det godt blive nødvendigt med en del pauser undervejs. Og des mere, du er indstillet på det på forhånd, des mindre bliver din tålmodighed sat på prøve undervejs. Støder du på en rasteplads med legeplads, så tag dig endelig tid til at lade dine børn brænde noget krudt af, inden du jager dem ind i bilen igen. Så får du også selv mulighed for at strække ben og trække luft.

Hav underholdning klar

Elsker dine børn at se film? Så tag afspiller og film med til køreturen. Elsker de at tegne? Så udtænk en smart løsning, så de kan tegne, mens I kører. Tænk nøje over, hvordan dine børn bedst muligt kan få tiden til at gå i bilen, og forsøg så vidt at imødekomme det. Så kan der nemt gå mange timer i bilen uden brok – og så er du langt bedre rustet til at klare de tidspunkter, hvor der så vil være brok og utallige spørgsmål som den klassiske ‘Hvornår er vi der, mor’?

Uden mad og drikke duer helten ikke

Sørg for at medbringe rigeligt med lækre snacks uden alt for meget sukker. Bliver dine børn først høje på sukker, bliver de endnu mere umulige at få til at sidde stille. Gulerødder, rosiner og chips er gode at have med på turen, og så må du heller ikke glemme, at der også skal vand til.

Rigtig god fornøjelse og ferie med dine børn!